۶ روش درمان لکنت زبان

گفتاردرمانی در کلینیک گفتار درمانی فرهمند پور

هنگامی که کودکی دچار این عارضه میشود، والدین با فرهنگ را به تحقیق پیرامون درمان آن وادار میکند. ولی باید گفت درد یکی است و درمان هزاران! و هر کسی روشی برای درمان این عارضه در سر دارد. به قدری روشهای درمان لکنت زبان در جهان زیاد شده، که میتوان گفت هر درمانگری روش درمان خاصی برای خود ابداع نموده است. بررسی همه روشهای درمانی میسر نیست، ولی میتوان 6 روش درمان لکنت زبان از آنها را بر اساس زمانهای مختلف طبقه بندی کرد:

مشاوره گفتار درمانی

مشاوره با کارشناس گفتار درمانی در کلینیک دکتر فرهمندپور


    mosavere - کلینیک گفتار درمانی فرهمندپور

    روش درمان لکنت زبان در یونان باستان

    در تاریخ یونان باستان نقل شده که سیسرون ( خطیب بزرگ یونان ) به این بیماری مبتلا بوده است. او برای غلبه بر گرفتگی زبان خود، به کنار آبشار میرفته و با صدای بلند صحبت میکرده است. تاثیری که صدای آبشار بر گفتار فرد دارای لکنت زبان میگذارد، همچون تاثیر دستگاههای لکنت شکن ( مسکر – کر کننده ) بر شنوایی، موجب تضعیف یا قطع پیوند شنوایی شخص میشود و در نتیجه گفتار شخص روانتر میگردد. در اینصورت باید گفت که سیسرون در وضعیت « تصور درمان » توانسته بود به تدریج به سخنوری راه یابد و گفتار خویش را در شرایط دشوار، بهتر هدایت کند.

    درمان لکنت زبان در یونان باستان

    مانند بسیاری از استادان دانشگاه که لکنت زبان دارند ولی هنگام تدریس، میتوانند لکنت ظاهری خود را با انواع پنهان کاریها پوشش دهند؛ ولی در شرایط دیگر ( تلفن ) توانایی هدایت گفتار خود را از دست میدهد.

    بی تردید سیسرون هم چنین سرنوشتی داشته است، و این به مفهوم درمان او نمیباشد.

    روش درمان لکنت در دو قرن پیش

    دو قرن پیش دکتر هارد در فرانسه، با بالا نگه داشتن زبان توسط یک میله فلزی و تغییر پیوند تن صدا و تلفظ، که نتیجه آن « تصور درمان » میباشد، به عنوان یک گفتار درمان و درمان کننده معرفی شد. ولی کیست که بتواند با چنین ابزار مضحکی زندگی کند و در بین مردم ظاهر شود؟! هر شخصی لکنت داشتن را هزار بار به استفاده از این ابزارها ترجیح میدهد.

    روش درمان لکنت در یک قرن پیش

    به تدریج روش درمان به سوی تغییر پیوندهای این بیماری و رسیدن به تصور درمان که هیچ بهبود پایداری را در بر ندارند، پیش رفت. روشهایی که با تاسف اغلب تا به امروز هم ادامه دارند. شاید اولین روشهای درمان که به ذهن انسان ناآگاه به ماهیت این عارضه خطور میکند، تغییر دادن پیوندهای لکنت ظاهری ( عمل لکنت کردن ) باشد. این پیوندها به ۴ گروه تقسیم شده اند:

    1. ابزاری

    2. گفتاری

    3. ارتباطی

    4. ذهنی (تلقینی)

    روش درمان لکنت زبان در دهه های پیش

    با گسترش علم و نقش آن در رفع نیازهای زندگی، انواع روشهای درمانی ابداع گردید. ولی پایه و اساس جملگی، باز بر تغییر دادن پیوندهای این بیماری بنا شد. به طوری که میتوان گفت از زمان یونان باستان و داستان سیسرون، هیچ پیشرفتی در شناخت و درمان مشاهده نگردید. در دانشگاه رشته گفتار درمانی به وجود آمد و موضوع این بیماری و درمان آنرا زیر مجموعه این رشته قرار دادند؛ و تلاش شد تا شناخت و درمان این عارضه به طور علمی دنبال شود. ولی به علل پیچیدگی پکیج درمانی این عارضه و همچنین علل مختلفی که در کتاب راز لکنت زبان آمده است، نه تنها تا کنون هیچگونه تحقیق علمی صورت نگرفته، که حتی تعریف جامعی مبتنی بر واقعیت آن ارائه نشده است.

    ۶ روش درمان لکنت زبان
    چرخه لکنت زبان

    کتاب راز لکنت زبان

    ( یکی از 6 روش درمان لکنت زبان ) به تدریج کار به جایی کشید که دانشمندان بی دانش و محققان بی تحقیق، تقریبا تمامی اعضای بدن انسان را مسئول ایجاد این عارضه گفتاری معرفی کردند:

    • ژن
    • هورمون تستوسترون – مغز
    • عصب
    کتاب درمان لکنت

    طرفه آنکه همگی چنین اعلام میکنند:

    • هنوز علت لکنت زبان معلوم نشده است .
    • هنوز نتوانسته ایم تعریف روشنی از لکنت زبان داشته باشیم .
    • این عارضه یک بیماری غیر قابل درمان است .
    • ما اکنون اطلاعات زیادی از این بیماری داریم ولی همچنان در ابتدای راه هستیم .

    ولی باید گفت آنها همچنان در ابتدای بیراهه ای دیگر هستند. تا زمانی که ندانیم این بیماری چگونه به وجود میآید، هر تحقیقی غیر از بیراهه نخواهد بود

    روش درمان لکنت زبان شیادی

    وقتی متولیان این امر نتوانستند پاسخگوی نیازهای درمان جویان خود باشند و آنرا یک بیماری غیر قابل درمان نامیدند، حرفه های متفرقه و نا مربوط به این عارضه که از چند و چون آن اطلاعی نداشتند، فعال شده و به درمان پرداختند. اما تفاوتی که این روشها با روشهای پیشین دارند، موضوع عدم آگاهی و شیادی است. به این مفهوم که درمانگران پیشین اغلب از روی نا آگاهی دست به درمان میزدند ( موضوع سنگ مفت گنجشک مفت بود؛ ) ولی امروزه اغلب با نیات شیادی، حقه بازی و با تبلیغات دروغین و به قصد سودجویی، مدعی درمان میشوند.

    ببینیم آنها چه تصویر ذهنی میتوانند از این بیماری داشته باشند؟

    • عده ای به گرفتگی زبان دچار هستند .
    • همه آنها در استیصال به سر میبرند .
    • آنها حاضر هستند برای درمان این بیماری خود از خیلی چیزها بگذرند .
    • اغلب خجالتی و کمرو هستند .
    • معمولا به دنبال یک ناجی هستند .
    • تلاشهای آنها برای درمان با شکست مواجه شده است .

    مشاوره گفتار درمانی

    مشاوره با کارشناس گفتار درمانی در کلینیک دکتر فرهمندپور


      mosavere - کلینیک گفتار درمانی فرهمندپور
      تصویر ذهنی در درمان لکنت زبان

      و این مشخصات، اذهان سود جویانه را به خود جلب میکند:

      افراد بدون لکنت را به عنوان افراد دارای لکنت زبان معرفی میکنند و بعد از یک سری توصیه ها و حرکات بی محتوا و بی معنی، وانمود میکنند که لکنت شخص بهبود یافته است! مانند آقای آنتونی رابینز که مدعی درمان در ۷ دقیقه است.

      بسیاری از عطاری ها مدعی کشف داروی گیاهی درمان لکنت زبان میباشند؛ و به این طریق با تبلیغات گسترده خود، از درمان جویان سوء استفاده میکنند.

      ادعای درمان قطعی لکنت زبان با استفاده از روش جدید هیپنوتیزم خواب و هیپنوتیزم بیدار، و شاید در آینده هیپنوتیزم چُرت.

      بسیاری از فال بین ها و دعانویس ها نیز با روشهای چرب زبانی خاص خود از این قافله عقب نمانده اند.

      وقتی کار به اینجا رسید، چرا شخصی هم که خود عمری از این عارضه رنج برده و به رویای درمان افراد لکنت دار آگاهی دارد، مدعی درمان قطعی لکنت زبان با روشهای من درآوردی شبیه سازی ذهن، توانمند سازی ذهن و کاشت CPU در ذهن نشود و خود را دانشمند درمان قطعی و بدون بازگشت نخواند؟! و چرا فیلم درمان شده گان بینوا را که در شرایط تغییر پیوند ذهنی لکنت زبان و تصور درمان تهیه شده¬اند، به نمایش عموم نگذارد؟! (6 روش درمان لکنت زبان )

      ولی از همه دردناکتر، فروش دستگاههای ضد لکنت زبان توسط برخی از گفتار درمان ها با وعده درمان کامل است:

      • دستگاه لکنت شکن
      • دستگاه موزون کننده گفتار
      • دستگاه لکنت شکن PFF و RHS
      • نرم افزار لکنت شکن
      دستگاه لکنت شکن برای درمان لکنت زبان

      دوره آموزشی

      اگر بخواهیم آموزش خود درمانی لکنت زبان و درمان از راه دور ( درمان اینترنتی ) – که توسط بعضی از گفتار درمان ها انجام میشود – را به دستگاههای لکنت شکن اضافه کنیم، باید گفت این سخن پایان ندارد. ( 6 روش درمان لکنت زبان )

      با افسوس در رسانه ها چنین میخوانیم:

      مخترع این طرح روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: با توجه به تحقیقات به عمل آمده، بطور قطع این دستگاه پیشرفته ترین سیستم دیجیتال درمان لکنت در دنیاست و به هیچ عنوان دستگاه های مشابه، قابلیت رقابت با این دستگاه را ندارد . به گفته ˈ********ˈ، با توجه به طراحی منحصر به فرد، قیمت این دستگاه بسیار پایین است و این یکی از مزایای مهم اقتصادی آن محسوب می شود. وی خاطرنشان کرد: استفاده از این دستگاه، سبب برطرف شدن آنی لکنت و استفاده مداوم آن، موجب صحبت کردن درست در افرادی که لکنت زبان دارند، می شود. ضمن اینکه هیچ یک از این ادعاها صحت ندارد، اغلب اینگونه افراد ادعای بی همتایی در جهان را نیز دارن

      روش درمان کلینیک گفتار درمانی فرهمند پور

      روش درمان کلینیک گفتار درمانی فرهمند پور تا به حال بسیاری از همکاران گفتار درمان، روانشناسان و مشاوران گرامی از من خواسته اند روش درمان لکنت زبان این کلینیک را به آنان آموزش دهم.

      1. باید گفت که پای هیچ ناخن خشکی و تنگ نظری در میان نیست. من تا آنجا که توان داشته ام، تلاش کرده ام در کتاب راز لکنت زبان و همچنین مقالات متعدد این وب سایت، اطلاعات و تجربیات خود را بی پرده عرضه کنم.

      2. گفتیم برای اصلاح و بازسازی پکیج لکنت زبان، به روشی نیاز داریم به نام طی مسیر درمان. طی مسیر، یک جریان در حال حرکت است و نمیتوان آنرا فقط با آموزش تئوریک کسب نمود.

      3. پرسش مهمی که این عزیزان باید خود به آن پاسخ دهند این است که آیا یک کلینیک گفتار درمانی خصوصی، میتواند مورد بهره برداری آموزشی قرار گیرد؟

      همین حالا شروع کنید!

      پس از تکمیل فرم زیر، همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

      شماره تلفن همراه
      لطفا شماره موبایل خود را وارد کنید
      لطفا شماره موبایل خود را وارد کنید

      فاکتورهای درمان کننده

      اگر استخوان پای ما بشکند، سراغ جراحی میگردیم که بتواند پای ما را به بهترین وجه اصلاح کند. ولی به دنبال خصوصیات اخلاقی و ارتباط او با جهان هستی نخواهیم بود. ولی هنگامی که سر و کار ما به یک معلم، یک هنرمند، یک روانشناس و یک درمان کننده این عارضه می افتد، علاوه بر توانایی ها، خصوصیات شخصیتی و اخلاقی او خیلی برایمان مهم میشود.برای ما خیلی مهم است که بدانیم آن شخص خودش به یقین رسیده یا از استادان خویش کپی برداری کرده است.

      6 روش درمان لکنت زبان

      یکی از فاکتورهای بسیار مهم درمان لکنت زبان، تعامل صادقانه درمان کننده با درمان جو میباشد. یک گفتار درمان هر چه به تکنیکهای گفتاری و روش درمان معتبر مجهز باشد، اگر نتواند رابطه سالم، بدون استرس و بدون فاصله با درمان جوی خویش برقرار نماید، مسیر درمان با بن بست روبرو خواهد شد. ( 6 روش درمان لکنت زبان )

      فرض کنیم دانشجوی فوق دکترای گفتار درمانی به سلامتی فارغ التحصیل شد؛ حال باید دید او برای درمان لکنت زبان چه مقدار آمادگی دارد:

      1. او فقط ۱۵ – ۱۰% از زمان دانشجویی را با موضوع لکنت زبان سر و کار داشته است؛ و این برای آموزش یک عارضه انتزاعی زمان بسیار کمی است.

      2. استادان دانشگاه اطلاعات خود را از چه منابعی تامین میکنند؟ از پیشکسوتانی که اغلب خود در دام لکنت زبان گرفتار بوده اند و هیچ دست آوردی تا کنون نداشته اند

      3. نام دیگر لکنت زبان، عدم تعادل ذهنی در شرایط خاص میباشد. محال است درمان کننده ای که خود در وضعیت عدم تعادل به سر میبرد، بتواند به درمان جوی این عارضه تعادل بخشد.

      فاکتورهای لازم یک گفتار درمان برای درمان پایدار لکنت زبان، فراتر از حد تصور است:

      • آیا تکنیکهای گفتاری درمان را خود آزموده و از قابل اجرا بودن آنها اطمینان دارد؟
      • آیا میتواند دغدغه های زندگی را پشت درب کلینیک گفتار درمانی از خود دور سازد؟
      • آیا میتواند منافع درمان جو را به منافع خویش ترجیح دهد؟
      • آیا میتواند با درمان جو همیشه صادق باشد و هرگز به او دروغ نگوید؟
      • آیا به روش درمان خود اطمینان دارد و قصد آزمودن درمان جو را ندارد؟
      • آیا خود را به قدر کافی شناخته و توانسته اشکالات شخصیتی خویش را اصلاح نماید؟
      • آیا به قدر کافی به تحقیق شخصی در مورد لکنت زبان می پردازد؟
      • آیا توانسته در تعامل با افراد دارای لکنت زبان، به دنیای درون این عارضه پی ببرد؟
      • آیا وقتی که در پارک است، در یک مهمانی، یا با همسرش قدم میزند، باز به لکنت زبان و درمان جویان می اندیشد؟
      • آیا عدم موفقیت ها در درمان او را به چالش می کشد یا موجب دلیل تراشی او میشود؟
      درمان پایدار لکنت زبان



      دیدگاه در رابطه با “۶ روش درمان لکنت زبان

      1. احمدعباس گفت:

        با سلام و احترام
        سوالی داشتم آیا لکنت زبان زمینه ارثی دارد؟ نوسانی بودن عملکرد لکنت زبان در بعضی از افراد به چه دلیل است؟ با تشکر از جنابعالی

      2. علی گفت:

        سلام وقت شما بخیر من از 7 سالگی لکنت داشتم تا به سن 22 سالگی ک در ناجا ثبت نام کردم متاسفانه تموم مراحل قبول شدم ولی بخاطر لکنت رد شدم قبلش پیش درمانگر رفتم خوب شدم ولی بازم مجدد گرفتم الان میخام دوباره خود جوش تکنیک دکتر درمانگرمو اجرا کنم تنهایی آیا میتونم موفق بشم مشت وصفت کردم شکم صورت دست باز بسته کردن دس باز صدا اینا رو همه رو میدونم آیا میشه دوباره خوب شم برم ثبت نام ناجا کنم.

        • کامبخش فرهمندپور گفت:

          عزیزم اگر دلخور نشوید، شما هیچوقت درمان نشده بودید. این حالتها را به نام ” تصور درمان لکنت ” مینامیم که دوامی ندارند. در ضمن لکنت با حرکات ورزشی درمان نمیشود. پیشنهاد میکنم به اینستا و مقالات سایت مراجعه کنید.

        • کامبخش فرهمندپور گفت:

          محمد امین عزیز، تمام تمرینات درمان لکنت زبان باید بر اساس ارتباطات عادی، معمولی و روزمره باشد. کتاب خواندن، شعر گفتن، تاتر و نقش بازی کردن نمیتواند نقشی در درمان داشته باشد. در ضمن لکنت با راهکار و دستورالعمل و توصیه و سفارش درمان نمیشه. بهترین توصیه به شما مطالعه کتاب راز لکنت زبان است.

      3. سعید گفت:

        سلام آقای دکتر من الان ۲۶سالمه و اکثر اوقات در ادای کلمات دچار مشکل میشوم.و از حالت عادی کمی بیشتر طول میکشد تا بتونم کلمات رو به زبان بیاورم.
        و این موضوع باعث میشه از صحبت کردن در جمع فراری باشم.

      4. مهدیه گفت:

        سلام منم مشکل مثل دیگران مشکل لکنت دارم وقتی استرس میگیرم خیلی بد حرف میزنم ناراحتم و در این زمینه اعتماد بنفس ندارم? میترسم بزرگتر که بشم همین جور بمونه و خوب نشه من 15 سالمه.. ولی یکی از اقوام گفتن که جلوی آینده بشینم و حرف بزنم یا کتاب بخونم وبه لبم با تماس چشمی داشته باشم باخودم تا ناخودآگاه لکنتم خوب بشه.. در مانشو هنوز شروع نکردم ولی بنظرتون میشع؟؟ ممنون میشم راهنمایی کنید?

      5. محبوبه گفت:

        سلام آقای دکتر،
        پسری ۶ساله دارم ک از ۲.۵سالگی دچار لکنت شده الان خیلی بهتر شده اما هنوز به طور کامل بهبود پیدا نکرده.تازه شروع کردم برای گفتار درمانی جلسه اول رو رفتم.واقعا این اختلال برای همیشه خوب میشه؟؟؟؟ الان ک کامنت افراد بزرگسالی رو خوندم ک دچار لکنت بودند خیلی بهم ریختم یکی از دوستان می‌گفت آرزوی مرگ میکنم و یکی می‌گفت دوس ندارم اصلا حرف بزنم.خیلی ناراحت کنندست امیدوارم همشون بهبود پیدا کنند.پسر کوچکترین هم دارم ک که گداری حروف رو تکرار می‌کنه خیلی برا هر دو پسرم نگرانم.خواهش میکنم پاسخ بدید و به من بگید چطور میتونم به روند درمانشان کمک کنم؟؟و آیا به طور ۱۰۰ درصد خوب میشن؟؟

      6. مهندس علیرضا گفت:

        سلام دوستان و همچین آقای دکتر عزیز
        من کامنت ها رو خوندم و بیشتر کامنت این بود که حرف از نا امیدی و یاس و خجالتی بود
        هر انسانی فرقی نداره هر انسانی که نفس میکشه یه نقص و یه مشکل داره منتها یکی ظاهری یکی هم باطنی
        اینکه بخاطر یه لکنت زبان آرزوی مرگ میکنید درست نیست من خودم الان23سالمه و تا یادمه لکنت داشتم اما زیاد نبود و الان خداروشکر بهترم
        خب من درکتون میکنم که وقتی داخل یک جمعی نشستید میخواهید حرفی رو بزنید اما از رو خجالت نمگید و فکر مکنید اگ بگید مسخرتون میکنن
        به مراکز گفتار درمانی معتبر برید اگ دوست دارید
        یا میتونید خودتون با تمرین کردن و کتاب خوندن این مشکل رو حل کرد اینقدر لکنت و گنده نکنید
        بستگی به خودتون داره که چطور باهاش کنار بیایین خیلی از بازیگران و افراد سرشناس لکنت داشتند که با تمرین کردن الان سخران شدند
        من خودم الان سخرانی انگیزشی انجام میدم و اصلا به لکنت فکر نمیکنم چون بهش اهمیت نمیدم و گندش نمیکنم

        کلام آخر روزی 100بار بگید من لکنت ندارم و تمرین و کتاب خوندن یادتون نره بعد تاثیرشو متوجه میشید.

        با آروزی موفقیت

        • کامبخش فرهمندپور گفت:

          جناب آقای مهندس گرامی، از کامنت پرمحتوای شما سپاسگزارم. اینکه شما در مقام یک درمانگر لکنت زبان ظاهر شدید، سعی کردید اوضاع خوب خود را به رخ بقیه بکشید، توصیه های متضاد و غیر علمی و غیر عملی ارائه دادید، همه اینها به معنی واکنش شما به عدم پذیرش لکنت است. اگر شما کتاب راز لکنت زبان را مطالعه کرده بودید، متوجه میشدید که این راهکارها از چه جهتی می آیند. برای آزمون، از شما دعوت میکنم با اطلاع قبلی، برای گروه درمان سخنرانی انگیزشی بفرمایید. با بهترین آرزوها برای آقای مهندس عزیز

      7. خانم اکبری گفت:

        سلام.من یه دختر 22 ساله هستم..از وقتی یادم میاد دارم با این لکنت زبان دست و پنجه نرم میکنم..باعث شده از یه سری چیزهایی که دوس دارم و داشتم انجام بدم دوری کنم ..من عاشق اینم که سخنرانی کنم و یا مثلا تو جمع خیلی راحت بدون نگرانی از اینکه زبونم نگیره حرف بزنم یا روخوانی کنم..من حتی از گفتن اسمم هم عاجزم ..من ادم خجالتی نیستم اصلا و اجتماعی هستم اما این لکنت باعث شده همیشه ساکت باشم ..من پذیرفتم که لکنت دارم و فرقی ندارم با بقیه ادما ..و میخوام درمان بشم ..کمکم کنید

      8. مهدی مشهد گفت:

        سلام عرض شد اقای دکتر من یه پسر19 ساله ام از 3 سالگی ک تصادف کردم و بعد از اینکه بهبود پیدا کردم تو 4 سالگی یه اتفاقی افتاد برام و وحشت زده شدم از اون موقع لکنت دارم از بچگی مسخرم میکردن تو کلاس بیرون همه جا
        از خودم خجالت میکشیدم این هه ادم چرا من هر کاریم کردم ولی فایده نداش ( گفتار . درمانی) نمیدونم چیکا کنم چنروز دیگ مصاحبه دانشگاه فرهنگیانه تنها امیدم معلمیه ک متاسفانه فرد دارای لکنت زبان پذیرش نمیشن لکنتم تازگیا خیلی شدید شده حتی با والدینم با همه
        برععکس پشت تلفن خیلی روون صحبت میکنم ولی شخصیو ک میبینم برا بیان کردن یه جمله هم اعصابه اونو بهم میریزم هم اعصابه خودمو خسته شدم بخدا روزی صد بار ارزوی مرگ میکنم

      9. محمد گفت:

        بنام خدا . سلام آقای فرهمندپور .من پنجاه سال دارم ومبتلا به لکنت گاهی خفیف وگاهی شدیدهستم. همانطور که التفات دارید در زمان کودکی نسل ما، متخصصین گفتار درمانی و روانشناسی رفتاری نبود ویا خیلی کم بودووالدین نیز در گذشته آگاهی زیادی نداشتندوبا تخم کفتر می خواستند این مشکل را رفع کنند. .بهرحال در دوران مدرسه بیشترین استرس وناراحتی به بنده وارد شد ومتاسفانه مدارس ازین نظر هیچ گونه برنامه ای نداشتند.بعداز مدرسه نیز نیاز ضروری به درمان احساس نکردم .تا حالا که فرصت و هزینه اندکی مهیا شده .بنظر جنابعالی درمان در این سن موثر است یا خیر .دوم همانطور که گفتم از کودکی این مشکل را داشتم و لکنت بطور نامشخصی گاهی شدید و گاهی خفیف می شود .مواقع خفیف مواقعی است که احساس ریلکسی ذاتی دارم ومواقع شدید واقعا حس میکنم مغز و دهانم آماده گفتن کلمات نیست ودقیقا حس لکنت وقفل شدن کلمات در وجودم هست .برخی حروف وکلماتی که فشار هوا پشت آنهاست بیشتر تاثیر گذار است مثل ک و پ و د .نمیدانم ولی فکر میکنم نوع تغذیه مقوی وغذاهای پر انرژی و کم شدن اضطراب تاثیر مقطعی دارد .ولی راه حل قطعی را نمی دانم.

        • کامبخش فرهمندپور گفت:

          آقای محمد گرامی، لکنت در هر سنی میتواند کاملا بهبود یابد؛ ولی با چه مشخصات فردی و اجتماعی؟ اگر چنین انگیزه ای دارید، من توصیه میکنم برای تست و مشاوره وقت بگیرید و تشریف بیاورید کلینیک تا پاسخ را خود دریافت کنید.

      10. سامی گفت:

        استاد جان خداقوت و تشکر از مطالب ارزنده شما…
        حضرتعالی نظرتون در مورد کاهش لکنت از طریق تمرینهای بیان تیاتر به طور مداوم و منظم چی هست؟ایا موثر هست؟

      11. shh گفت:

        سلام من 19 سالمه و لکنت زبان دارم و زجر میکشم ولی یکی از آشناهایم کمی داشت و کاملا خوب شده درحالی که وضعش بدتر از من بوده است. اون میگفت با جای گذاری یه کلمه دیگه بجای اون کلمه که روش گیر داره تونسته خوب بشه. مثلا کلمه / بابک / را مدتی میگفته / واوک / جوری که کسانی دیگه شک نکنن. و میگفت آروم آروم حرف زدن و شمرده شمرده هم کار کرده اوایلش و اینکه کشیدن صدای اون کلماتی که روش گیر داره…
        منم رو بعضی کلمات مثل ن م ک ا گ ت گیر دارم به شرطی که اول کلمه باشند. و موقع شروع جلمه تو ی جای شلوغ استرس میگیرم و نابود میشم. و اصلی ترین بخش که آشنامون میگفت اینه که اون میگفت باید رو اون هوایی که از دهان موقع صحبت استفاده میشه خارج میشه تسلط داشته باشیم و هر وقت لکنت گرفتیم ادامه ندیم و صبر کنیم و با یک نفس عمیق دوباره شروع کنیم و به خودمون فشار نیاریم که بدتر میشه.
        اینم تجربیات بدون استفاده از گفتاردرمانی، واسه کسایی که نمیخواهند برای گفتار درمانی هزینه کنند.

        • کامبخش فرهمندپور گفت:

          شهنام جان، من از طرف همه درمان جویان به خاطر ارشاد و در اختیار قرار دادن تجربیات موفق خود در امر درمان لکنت زبان، بسیار تشکر میکنم. ولی اگر مایل باشید که بی پرده صحبت کنم، این میشود: 1) آن آشنای شما، و شخص شما، یکی هستید. در واقع از آنجا که هنوز نتوانسته اید به مرحله / پذیرش لکنت / خود برسید، دست به کاری تکراری زده اید و از پشت سر یک آشنا که وجود خارجی ندارد، زمزمه های ذهنی خود را بیان کرده اید – پیل داند بوی طفل خویش را – 2) به علت پنهانکاریها و عدم پذیرش لکنت خود، اطلاعات شما بسیار ضعیف است. به همین علت درمان را در لکنت نکردن و گفتار روان جستجو میکنید. 3) من شما را خدای ناکرده به دروغگویی متهم نمیکنم؛ بلکه این رفتارها، بخشی از واکنشهای این عارضه میباشد. 4) عزیزم به شدت به شما توصیه میکنم که اطلاعات خود را در مورد این عارضه افزایش دهید و بعد به نزدیکترین گفتار درمانی مراجعه بفرمایید – البته در دوران پسا کرونا – موفق باشید

      12. مهدی ستارزاده گفت:

        بسیار سپاسگزارم جناب اقای دکتر
        متاسفانه اکثر مراکز گفتار درمانی از نظر درک مطلب لکنت زبان، خودشان مشکل دارند و نیاز به گفتار درمانی مجرب مثل شما دارند.
        من فردی ۶۰ ساله هستم مهندس صنایع و فوق لیسانس حسابداری
        علت شرکت نکردن در دکترا لکنت زبان بنده بود و علت ترک کار قبل از موعد فشار ناشی از لکنت زبان به هنگام تهیه گزارش.
        خوشبختانه با حضور افرادی با سواد و دل سوز مثل شما کاهش این عارضه رو برای جوانان کشور شاهد خواهم بود.

        • کامبخش فرهمندپور گفت:

          ضمن تشکر از بنده نوازی آقای مهندس گرامی – مخلص هیچگاه در چنین مرتبه ای قرار نداشته ام – به هر حال نظر لطف شماست … برای شما و خانواده محترم سلامتی و سرافرازی آرزو دارم. چنانچه در دوران پساکرونا تماس گرفته و شبی کلینیک گفتار درمانی ما را به وجود خود مزین بفرمایید، بسیار خوشحال خواهیم شد.

      13. tohid.liam گفت:

        سلام من توحید هستم من از سن 4 سالگی لکنت زبان داشتم به دلیل تشنجی که یه بار به سرم اومده بود تا سن 30 سالگی ادامه داشت ولی با توجه به یک سری از تمرینات تونستم لکنت زبانم رو از بین ببرم الان 33 سالمه از زندگیم لذت میبرم

        • کامبخش فرهمندپور گفت:

          توحید جان بسیار خوشحال هستیم که شما توانسته اید بدون مراجعه به گفتار درمانی، و فقط با انجام یک سری تمرینات، لکنت زبان خود را درمان کنید – تا کور شود هر آنکس که نتواند دید. – اگر ممکن است نوع و طریقه تمرینات را برای دوستان دیگر، بخصوص جوانانی که در دوردستها هستند، به طور کامل و عملی توضیح دهید تا آنها هم بتوانند مانند شما از زندگی خود لذت ببرند. من مطمئن هستم که شما بزرگوار، بزودی به این طریق دست بسیاری از جوانان را خواهید گرفت و دعای هزاران تن و خانواده آنان به همراهتان خواهد بود. بی صبرانه منتظر کمک شما میمانیم. با بهترین آرزوها برای شما و خانواده محترم.

        • کامبخش فرهمندپور گفت:

          کوثر خانم لکنت زبان ارثی نیست. اصلا ژن لکنت زبان وجود ندارد و نمیتواند وجود داشته باشد. لکنت فقط یک عادت شرطی شده است و بس. به جای خاک بر سر ریختن، بهتر است به یک کلینیک گفتار درمانی مراجعه بفرمایید.

      14. لیلا گفت:

        سلام من یه پسر هشت ساله دارم کلاس سوم هست واقعا پیر شدم هروقت حرف میزنه عصبی میشم شب و روز دعا میکنم گریه میکنم براش خودش خیلی ناراحت هست بچهای کلاس مسخرش میکنن. هرروز میاد بهم میگه باچند نفر بجنگم. خدا نه بهم پول داد ببرمش گفتار درمانی نه دردمو درمون کرد. هیچکدومتون اندازه من خسته نیستید بردمش یه مدت گفتاردرمانی پولم کم اومد بعداز سه چهار ماه بی فایده ولش کردم

        • ح ر گفت:

          خانم لیلا… زمانی که فرزندتان با شما صحبت میکند ودارای لکنت است عصبی شدن مخاطب نه تنها به اوکمک نمیکند بلکه لکنتش بیشتر میشود ودلیل آنهم ترس از شماست درارتباط با ایشان صحه صدر داشته باشید واورابه آرامش دعوت کنید اعتماد به نفس او راافزوده وببینید در چه حروفی لکنت شدید داردسعی کنید به او یاد بدهید که چگونه کلماتی را که خوب ادا میکند بجای کلماتی که در آنها لکنت دارد جایگزین کند اورا عصبی نکنید چون زمان عصبانیت توان ادای هیچ کلمه ای راندارد چه بسا قطعا فرزند شما در آواز خوانی وشعرخواندن وحتی قرائت قرآن با صوت هیچ مشکلی ندارد پس محیط را برایش آرام کنید وسعی کنید ترس از ظاهر شدن لکنت در حرف زدن میان جمع وهمسالانش که اویک عیب بزرگ میداند از بین ببرید خودم در گیر لکنت زبانم ولی چه باید کرد تا حالا با آن کنار آمدم اطرافیان میتوانند کمک زیادی بکنند به دوستانش بفهمانید او رامسخره نکنند وبااو مهربان باشند که خود کمک بزرگی خواهد بود اگرمایل بودید با من تماس بگیرید – رجبی

          • کامبخش فرهمندپور گفت:

            با تشکر از جناب آقای رجبی گرامی که اینچنین در نقش یک گفتار درمان و درمانگر لکنت زبان، میخواهد به مردم کمک کند. ولی اگر بخواهیم صحبتهای این جوان را بی پرده ترجمه کارشناسی کنیم، به عمق واکنشهای تو در تو و چند لایه این عارضه پی خواهیم برد. شما میتوانید به مقالاتی که در این زمینه نوشته شده، مراجعه بفرمایید: 1) ترفندهای پنهانکاری 2) عوارض پیچیده لکنت زبان – به آقای رجبی توصیه میشود به جای صرف انرژی تغییر جایگاه درمان شونده لکنت زبان با جایگاه درمان کننده، بیشتر مطالعه کنند. موفق باشید

      15. مژگان گفت:

        سلام من پسر سه سال و نیمه ای دارم زود حرف زدن را شروع کرد حدود شش ماهه دچار لکنت شده ..در شروع کلمات انقدر تلاش میکنه که به نفس زدن می افته..و چند روز بدون مشکله و دوباره از سر گرفته میشه …خیلی نگرانم ایا مشکلش حل شدنیه؟

      16. متین گفت:

        سلام من یک پسر 17 ساله ام از بچگی تند حرف میزدم ولی الان حدود 4ساله لکنت زبان دارم ولی خیلی خفیف ولی الان حدود یک ماهه خیلی تند صحبت میکنم برای همین نمیتونم کلمات رو خوب ادا کنم چیکار کنم؟

      17. امیر گفت:

        سلام من ۱۴ سال سن دارم من از ۷ سالگی لکنت داشتم الانم دارم ولی خیلی کم الان توی کلاس در روخوانی استرس میگیرم و خیلی گیر میکنم تورو خدا منو راهنمایی کنید

      18. حسین گفت:

        سلام، من ۲۸ سالمه ، از بچگی لکنت خفیف داشتم که بعضی اوقات شدید هم میشد، الان فوق لیسانس هم دارم ولی تو پیدا کردن کار به مشکل خودم و تو مصاحبه های کاری رد میشم، حس میکنم موقع ازدواج هم به مشکل بخورم، پیش دکتر تقی زاده یه سال رفتم، یکم بهتر شدم ولی مشکلم بر طرف نشده، دیگه خسته شدم به خدا ، از اینکه نمیتونم به خاطر لکنت به حقم تو زندگی برسم اعصابم خورد میشه و بعضی اوقات دوست دارم بمیرم تا زنده باشم و شاهد زجر کشیدن باشم، به خاطر لکنتم همه به من به چشم یه آدم ضعیف و بدون اعتماد بنفس و ترسو نگاه میکنن، ولی من اینجوری نیستم، واقعاً خیلی زجر آوره که آدم درد بی درمون داشته باشه ????

        • کامبخش فرهمندپور گفت:

          آقای مهندس گرامی، من تردیدی ندارم که شما نه ضعیف هستید و نه ترسو، اینها فقط بخشی از عوارض لکنت زبان می باشد. من به شدت توصیه میکنم ابتدا کتاب راز لکنت زبان را مطالعه کنید و بعد از آن تصمیم بگیرید که آیا دوست دارید به گفتار درمانی بروید یا خیر. موفق باشید

      19. آرین گفت:

        با عرض سلام خدمت شما من از ۹ سالگی لکنت گرفتم تا قبل از اون روان صحبت می کردم اما از ۹ سالگی به بعد شروع شد.و تا الان که ۲۴ سالم هست همچنان مشکل دارم والان دانشجوی ارشد هستم و روزی که باید لکچر بدم روز مرگم هست واقعا زندگی برام تباه شده خواهش می کنم کمکم کنید

        • کامبخش فرهمندپور گفت:

          آرین جان پرسشها در مورد شما بسیار است: آیا تا به حال گفتار درمانی رفته اید؟ آیا کتاب راز لکنت زبان را خوانده اید؟ و … بهترین راهنمایی: ابتدا این کتاب را بخوانید تا مشکل خود را درک کنید و بعد از آن تماس بگیرید.

      20. علیرضا گفت:

        سلام.من۲۳ ساله هستم.از بچگی که یادم میاد دارای لکنت زبان بودم.وخیلی هم اذیت میشدم همیشه سر کلاس و موقع که میگفتند خودت معرفی کن استرس شدید میگرفتم و لکنتم بیشتر میشد.یه چند وقتی بهتر شده بودم.ولی دوباره الان لکنتم خیلی زیاد شده که ناچارم کم حرف بزنم ولی من لکنتم ایطوری که موقعی که میخام حرف بزنم مکث زیادی دارم و خیلی فشار میارم به خودم تا حرفم بزنم.ویه کمی کشیدگی کلمات را دارم.یه چند وقته دنباله راه حل هستم.

        • Amir گفت:

          سلام علیرضا جان . منم یه پسرم 20 سالمه دانشجوی رشته مترجمی زبانم . زبان انگلیسی هم کلمه های مثل get . Dress . Happy . Don’t . Are اصلا اصلا نمی تونم بگم . بعضی اوقات استاد که می خواد سوال کنه من از کلاس میرم بیرون . لکنت شدیدی دارم خودم خسته شدم از خودم . گوشه نشین شدم . واقعا از خودم و زبونم بدم اومده . ولی علیرضا جان من تصمیم دارم برم گفتار درمانی . و موقع تنهایی هام کتاب بلند بلند می خونم و اون کلمه هایی که نمی تونم بگم رو بلند بلند تکرار میکنم . ایشالا که نتیجه میگیرم

          • کامبخش فرهمندپور گفت:

            امیر جان اگر لکنت خود را پذیرفته باشید، بی تردید بزودی به گفتار درمانی مراجعه خواهید کرد؛ وگرنه، ممکن است این تصمیم سالها طول بکشد. موفق باشید

        • کامبخش فرهمندپور گفت:

          عزیزم لکنت زبان جدول نیست که بخواهیم حلش کنیم. قبل از اقدام به درمان، توصیه میکنم کتاب راز لکنت زبان و مطالب سایت را بخوانید. موفق باشید

      21. جلال الدین گفت:

        من از خورد سالی لکنت زبان داشتم و فعالا که سن من 23 سال است بسیاز لکنت زبان من زیاد شده به گونه که در بعضی حروف را به بسیار سختی تلغظ میکنم چی کار را انجام دهم که این مشکل به توکل خدا حل شود. چون وقتی در جمع هستم بسیار سرم سخت تمام میشود چون صحبت کردن برای من مشکل میشود که هیج بعضی حروف را تلفظ کرده نمیتوانم آیا در مان طبی یا یونانی وجود دارد؟

        • کامبخش فرهمندپور گفت:

          جناب آقای جلال الدین گرامی، از قرار معلوم شما هیچ اطلاعی از مشکل خود ندارید. به شما توصیه میکنم کتاب راز لکنت زبان را مطالعه بفرمایید.

        • کامبخش فرهمندپور گفت:

          زهرا خانم عزیز، اینطور که معلوم است، اطلاعات شما در مورد این عارضه خیلی کم است. آیا انتظار دارید با یک راهنمایی و نامه نگاری از راه دور به درمان لکنت زبان دست یافت؟ توصیه میکنم ابتدا کتاب راز لکنت زبان را مطالعه کنید تا به ماهیت این عارضه تسلط یابید.

            • کامبخش فرهمندپور گفت:

              عزیزم اول) من دکتر نیستم – دوم) شما از کجا فهمیدید که این کتاب را به همه معرفی میکنم؟ سوم) کتاب راز لکنت زبان به انتشارات نسل نواندیش تعلق دارد و من فقط نویسنده آن هستم؛ بنا بر این، سودی متوجه نویسنده نمیشود. مطالعه کتاب به کسانی که قصد مراجعه به کلینیک را دارند توصیه میشود، زیرا کمک میکند تا درمانجو با آگاهی بیشتری با مشکل خویش روبرو شود. امیدوارم از این حالت / ؟؟؟!!!! / بیرون آمده باشید، ولی با این همه: « پیل داند بوی طفل خویش را »

      دیدگاهتان را بنویسید